info@workforumcastellon.es

Ponents

Coneix els ponents

Jose varela
José Varela Ferrio

Responsable Digitalització UGT

Carmen Cabanillas

Presidenta ASTIC

José Jaime López Cossío

Consultor en ocupació i formació. Director de lassistència tècnica del Fòrum de Ciutats per lOcupació.

Silvia pinto

Consultora & Professora UAM Màrqueting

Teresa Tena
Teresa Tena Marmaneu

Responsable del Centre Europe Direct Castelló Diputació de Castelló

Lidia Gil Navarro

Tècnic de Mobilitat (PICE) Cambra de Comerç Castelló

almudena
Almudena Sales Tena

Consellera EURES de la Generalitat Valenciana - Labora

María Isabel Beas Collado

Responsable Oficina d'Inserció Professional i Estades en Pràctiques (OIPEP) de la Universitat Jaume

José Varela Ferrio

Responsable de Digitalització en el Treball a UGT

José Varela treballa a UGT com a Responsable de Digitalització en el Treball i com a Secretari del Gabinet Tècnic del Sector de Comunicacions i Cultura, a la FeSMC.

José Varela ha escrit els estudis “La Bretxa Digital a Espanya,” “Impacte de l’automatització a l’ocupació a Espanya,” “Digitalització de l’Empresa espanyola,” i “El Servei Universal de Telecomunicacions.” A més, és coautor de les publicacions “Innovació Tecnològica i Ocupació,” “El teletreball a la cruïlla. Anàlisi i propostes,” “Dona i Tecnologia,” i “UGT davant la Digitalització: tres anys d’acció sindical.” Així mateix, José Varela escriu amb certa freqüència a diversos mitjans sobre temes associats a la Digitalització i el Futur del Treball.

Amb una experiència de 30 anys al Sector de les Telecomunicacions, gran part dels quals s’han dedicat a l’estudi de la regulació del sector de les telecomunicacions, José Varela representa UGT al Consell Consultiu per a la Transformació Digital, a la Comissió de Qualitat de les Telecomunicacions, i al Comitè Europeu per al Diàleg Social a les TIC a Brussel·les. A més, assessora com a expert extern a ETUC en estandardització de la IA (ISO).

Carmen Cabanillas

Presidenta ASTIC

Carmen Cabanillas és Sotsdirectora General de Governança dels Registres en Direcció General de Governança Pública.

Carmen Cabanillas és una professional de les TIC entusiasta amb un enfocament clar en la millora de processos i capacitació d’equips humans. Li encanta treballar en un entorn divers i mostra un interès particular a la Gestió del Coneixement.

José Jaime López Cossío

Més de 25 anys dexperiència en disseny, gestió i avaluació de polítiques públiques, especialment docupació i formació professional. Àmplia dedicació a la consultoria estratègica i la cooperació institucional i corporativa.

Consultor expert del Banc Mundial a Espanya en el projecte d’assistència tècnica en col·laboració amb la Comissió Europea per al seguiment dels plans de xoc sobre ocupació jove i desocupació de llarga durada del Servei Públic d’Ocupació Estatal (2018-2021).

Des del 2009 coordina l’assistència tècnica del Fòrum de Ciutats per l’Ocupació on participen ciutats espanyoles de més de 100.000 habitants.

Director general de Formació i Ocupació a la Xunta de Galícia des del 1996 fins al 2003.

Des del 2004 ha col·laborat en nombrosos projectes de consultoria i avaluació al sector públic i al privat, especialment en l’àmbit dels serveis públics d’ocupació.

En l’àmbit internacional, ha participat al Projecte inicial de Planificació Estratègica del Programa Operatiu del Fons Social Europeu per a la Regió Autònoma d’Opole (Polònia), a l’estudi de sostenibilitat del projecte europeu Urbal II-EMIDEL de cooperació entre ciutats d’Espanya, Bolívia, Uruguai i El Salvador, ia l’estudi sobre competències crítiques a quatre sectors estratègics de Mèxic, així com a altres projectes i activitats de la Unió Europea i l’OCDE.

Col·laboro habitualment amb diferents entitats i participo en jornades, congressos, estudis i treballs tècnics, com el Llibre Blanc sobre el sistema de formació en el treball a Espanya (CEOE, 2017).

Lidia Gil Navarro

Tècnic de Mobilitat (PICES) Cambra de Comerç de Castelló

Almudena Sales

Consellera EURES de la Generalitat Valenciana – Labora

Consellera EURES de la Generalitat Valenciana – Labora

María Isabel Beas Collado

Responsable Oficina d´Inserció Professional i Estades en Pràctiques

Responsable Oficina d´Inserció Professional i Estades en Pràctiques

Ponencia:

“Oportunitats de Mobilitat i ocupació a la UE”

Teresa Tena Marmaneu

Responsable del Centre Europe Direct Castelló Diputació de Castelló

Teresa Tena ha acumulat una àmplia experiència en assumptes internacionals i relacions europees, particularment a la Diputació de Castelló i altres organitzacions relacionades amb la Unió Europea. A més, ha exercit rols significatius en la gestió tècnica i la implementació de projectes a Diputació de Castelló i altres entitats. També ha treballat com a lobbista i col·laboradora externa a altres organitzacions relacionades amb l’àmbit farmacèutic i la Fundació Alzheimer Salomé Moliner. La seva carrera professional ha abastat un ampli espectre de responsabilitats a l’àmbit de les relacions internacionals.